Verwijzing nodig?

Heb ik een verwijzing nodig?

Sinds 1 januari 2012 is podotherapie vrij toegankelijk en heeft u géén verwijzing meer nodig van een arts of specialist voor een bezoek aan de podotherapeut. Indien u wel een verwijzing heeft van een arts of behandelaar, neem deze dan mee naar het eerste consult.

Dit heet DTP (Directe Toegankelijkheid Podotherapie) wat wil zeggen dat bij wet is bepaald dat u zonder verwijzing een podotherapeut kunt consulteren, terwijl daarbij het recht op een vergoeding blijft gehandhaafd. Sommige verzekeraars eisen echter nog steedes een verwijsbrief voordat zij tot uitkering over gaan. Voor meer informatie over een specifieke vergoeding, kunt u uw verzekeraar contacteren.

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen. Bent u diabetespatiënt en heeft u podotherapeutische voetzorg nodig? Dan wordt deze zorg vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er een hoog tot zeer hoog risico is op het ontstaan van wonden.


Om contact met ons op te nemen kunt u bellen naar: 0570 - 670053. Elke werkdag van 09.00 tot 18.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak en/of om persoonlijk advies te geven.

T. 0570 - 670053